Alfred Kärcher – feltaláló és vállalkozó

Alfred Kärcher egyike volt azoknak a feltalálóknak és vállalkozóknak, akik Würtembergben az iparosodás kezdetén nagy számban tűntek fel, mint pl.: Robert Bosch, Gottlieb Daimler vagy Zeppelin gróf. Nagy elszántsággal kezdte meg ötletei megvalósítását.
1924-ben az akkoriban 23 éves fiatalember sikerrel befejezte a stuttgarti Műszaki Főiskolán folytatott tanulmányát és ezt követően az apja cégében dolgozott, melyet tervezőirodává fejlesztett. 1935-ben mérnökként megalapította Stuttgart-Bad Cannstattban saját vállalkozását, azért hogy termékötleteit a fűtéstechnika területén saját maga valósítsa meg és a termékekkel megjelenhessen a piacon. Alfred Kärcher megtervezte és saját szabadalma szerint megépítette többek között ipari célokra az úgynevezett „Kärcher féle sófürdő-kazánt“ az acél megeresztéséhez és könnyű fémek keményítéséhez.

1939-ben vállalkozását átköltöztette Winnendenbe, amely még ma is a családi vállalat székhelye.
Ebben az időben melegítőkészüléket gyártott repülőgépmotorokhoz és kabinfűtést. A 2. világháborút követően olyan termékekre összpontosítottak, melyek a legszükségesebb igényeket elégítették ki. Kazánok, kis tűzhelyek, talicskák és utánfutók traktorhoz.

Hozzászólások lezárva.