Növekedés innovációval

1974-ben a Kärcher cég a sokszínűség korszaka után a magasnyomású tisztításra koncentrált. Ebben az időszakban változtatták meg a készülékek színét kékről a ma világszerte ismert Kärcher sárgára. 1980-ban a vállalat termékkínálatát kibővítette a tisztítás alapszükségletére, elsősorban a szállítás és az épülettisztítás területén. Az ajánlatot egymás után kiegészítette nedves-száraz porszívókkal, seprő- és súroló-szívógépekkel, gépjármű mosóberendezésekkel, gőztisztítókkal, tisztítószerekkel, valamint ivóvíz- és szennyvízkezelő berendezésekkel.

A Kärcher történetében mérföldkövének számított az 1984-ben bevezetett első, hordozható magasnyomású mosó a HD 555 profi típusú készülék és az ezzel összefüggő végfelhasználói piac megnyílása. 1993-ban ezt a termékválasztékot kibővítették beltéri készülékekre. Ettől kezdve a Kärcher például gőztisztítót és porszívót is forgalmaz háztartási használatra.

Világszerte elsőként 2003-ban a Kärcher vezette be az önállóan működő robotporszívót, a RoboCleaner RC 3000 készüléket. 2007-ben a Kärcher a kertben használható termékekkel teljesen új területre lépett, ide tartoznak az öntöző, víztelenítő- és házi vízellátást szolgáló szivattyúk, valamint ezek átfogó tartozékai.

A professzionális területen a Kärcher 1986-ban vezette be a hengerkefe-technológiát a súroló-szívógépeknél. Egy 1995-ben kifejlesztett rotorfúvókának (szennymaró) köszönhetően a magasnyomású mosók tisztítóhatását majdnem megduplázták. A kisipari nedves-száraz porszívók porfelvételét folyamatosan javítják és 2007-ben piacra dobták az innovatív TACT szűrőtisztítást. Új eljárások ezen kívül világszerte elvégzett tisztítási projektek során születnek. A római Szent Péter tér 284 travertin oszlopát – összesen 25.000 m² – erre a célra kifejlesztett sugáreljárással restaurálták. 2009 óta a Kärcher forgalmazza a legmagasabb nyomású mosókat is, melyekkel a felhasználó akár 2.500 bar nyomással nem csak tisztítani tud, hanem akár homlokzatokat is felújíthat és betonréteget bonthat le. Ugyanebben az évben a Kärcher bevezetett egy multifunkcionális, kommunális célokra használt seprőgépet a piacra, valamint a vízadagolókkal új célcsoportokat értek el.

Hozzászólások lezárva.